Telefoonnummer:

06-83691470

Email:

info@babypraktijknhn.nl

Dagelijks bereikbaar:

08:30-17:30

Een cadeau voor je baby en voor jezelf

Shantala Babymassage komt oorspronkelijk uit India. De Shantala Babymassage is een ontspannen, respectvolle en liefdevolle massage waarbij de baby zelf aan geeft wat hij nodig heeft. Bovendien bevordert het de gezondheid van baby’s in positieve zin. Alleen het aanraken zelf kan al goed ingezet worden om baby’s te kalmeren en te troosten.

Babymassage draagt bij aan:

  • de groei van een te vroeg geboren baby;
  • het gevoel van geborgenheid, veiligheid en zelfvertrouwen van je baby.
  • het loslaten van je baby’s spanning en stress;
  • het stimuleren van je baby’s huid, spieren, stofwisseling;
  • het bevorderen van de hechting tussen ouder en baby.

De Shantala Babymassage wordt door Babypraktijk NHN op verschillende manieren aangeboden aan ouders en andere geïnteresseerden. Zo zijn er individuele lessen, groepslessen en valt een losse (klachtgerichte) massage ook onder de mogelijkheden.

Tijdens de privé cursus en de groepscursussen zal een aantal thema’s besproken worden zoals huilgedrag van de pasgeborene en buikkrampen. Tijdens de privé cursus kunnen ook andere vraagstukken worden behandeld.

Privé cursus

Deze cursus wordt gegeven bij je thuis. In principe is het de bedoeling dat hier één ouder bij aanwezig is, om te zorgen dat het zo rustig mogelijk is om de baby heen. De cursus zal bestaan uit drie bijeenkomsten, met een duur van 60-90 minuten.

Na het volgen van de cursus wordt een certificaat overhandigd en een reader waarin alles van de cursus nogmaals staat beschreven als mooi naslagwerk.

De cursus is inclusief flesje olie naar keuze.

Duo (vriendinnen) cursus

Er is ook een mogelijkheid voor het volgen van een duo cursus bij één van het duo thuis. Deze cursus vorm lijkt erg op de privé cursus, maar hierbij is het mogelijk dat er twee baby’s aanwezig zijn en de cursus gegeven wordt aan één ouder van elke baby.

Deze cursus zal bestaan uit drie bijeenkomsten, met een duur van 60-90 minuten per keer.  

Ook hierbij krijgen de ouders na het volgen van de cursus een certificaat en een reader waarin alles van de cursus nogmaals staat beschreven als mooi naslagwerk.

De cursus is inclusief flesje olie naar keuze.

Groepscursus

De groepscursus zal gegeven worden aan een groep van minimaal 3 en maximaal 4 baby’s. Er zal in een paar bijeenkomsten dezelfde uitleg worden geven als tijdens een privé cursus. Het verschil is alleen dat er bij een privé cursus meer tijd en aandacht is voor één iemand, maar het leuke aan de groepslessen zal zijn dat iedereen ook van elkaars vragen kan leren.

Na afloop ontvangt elke deelnemer een certificaat en een reader als naslagwerk. Bij de cursus krijgt iedereen een flesje druivenpit-massageolie.

Extra les

Het is ook mogelijk om een losse les te boeken. Dit kan als opfris les of als extra aanvulling worden gedaan. Ook deze les zal plaatsvinden in de eigen omgeving.

De duur zal ongeveer een uur zijn. Je ontvangt na deze les niet het certificaat of de uitgebreide reader als naslag (deze is wel los te verkrijgen, zie tarieven). De les is wel inclusief flesje olie naar keuze.

Kennismakingsworkshop

In 30-45 minuten laat Babypraktijk NHN zien hoe leuk een Babymassage is, op de pop. Dit is bijvoorbeeld erg leuk om te doen op een Babyshower. Uiteraard is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen en krijgt de zwangere een flesje massage babyolie cadeau.

Ook leuk.. Mocht hierna  een cursus worden geboekt, krijgt de zwangere een korting van 10%.

Shantala Babymassage gegeven door mij

Babypraktijk NHN komt graag naar gezinnen toe om daar een (klacht gerichte) babymassage te verzorgen. Hierbij zal er in het kort uitleg gegeven worden van wat er gedaan gaat worden, en gevraagd worden naar specifieke klachten.

Mocht je het hierna erg leuk vinden om zelf ook te leren, kun je nog altijd een cursus volgen.

De duur van het bezoek zal ongeveer 45 minuten zijn. Hiervan zal het gedeelte van de daadwerkelijke massage ongeveer 20 minuten zijn*.

* De Shantala Babymassage is een vragende massage. Dit betekent dat als een baby laat merken het niet meer te willen, de massage gestopt gaat worden. Tenslotte moet het zorgen voor ontspanning. Hierdoor kan het voorkomen, vooral bij hele jonge baby’s, dat zij moeten wennen en soms sneller klaar zijn met een massage.